آقای اوباما پیش از سفر به سئول، به دیدار نظامیان آمریکایی مستقر در منطقه غیرنظامی مرزی کره شمالی و کره جنوبی رفت
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در اولین روز از سفرش به جنوب شرق آسیا، به منطقه غیرنظامی مرزی کره شمالی و کره جنوبی رفته است. او به یک پست دیدهبانی در این منطقه مرزی رفت و با نظامیان آمریکایی مستقر در منطقه نیز دیدار کرد.
سفر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در شرایطی به کره جنوبی آغاز شده است که تنش در منطقه بر سر آزمایش موشکی آتی کره شمالی در حال شدت گرفتن است.
آقای اوباما در سفر سهروزه خود به منطقه، روز دوشنبه، ۲۵ مارس (ششم فروردین)، ابتدا با نظامیان آمریکایی مستقر در منطقه غیرنظامی حد واسط دو کره دیدار کرد و بعد راهی سئول، پایتخت کره جنوبی، شد.
انتشار خبر برنامهریزی کره شمالی برای پرتاب یک موشک در ماه آوریل، ابراز نگرانی آمریکا را به دنبال داشت.
کره شمالی اعلام کرده که به دنبال فرستادن یک ماهواره به مدار زمین است و آزمایش موشکی آیندهاش نیز با چنین هدفی انجام میشود.
آقای اوباما روز دوشنبه، ۲۶ مارس، در نشستی امنیتی در سئول شرکت خواهد کرد.
رهبران بیش از ۵۰ کشور در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
لوسی ویلیامسون، خبرنگار بیبیسی در سئول، میگوید که ممانعت از دسترسی گروههای تبهکار یا نظامی به تسلیحات هستهای، محور اصلی گفتوگوهای نشست سئول خواهد بود.
او میگوید که برنامه هستهای کره شمالی رسما در دستور کار این نشست قرار ندارد، ولی از گفتههای مقامات آمریکا این گونه برمیآید که باراک اوباما در دیدارهای دوجانبه خود با رئیس جمهورهای چین و روسیه، درباره برنامههای هستهای هر دو کشور کره شمالی و ایران گفتوگو خواهد کرد.
باراک اوباما در منطقه غیرنظامی حد فاصل دو کره، منطقه مرزی کره شمالی را زیر نظر دارد
نمایندگان کره شمالی در نشست سئول حضور ندارند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به نظامیان این کشور در منطقه غیرنظامی مرزی کره شمالی و کره جنوبی گفته است که آنها در حال محافظت از "مرز آزادی" هستند.
ژاپن اعلام کرده است که به منظور مقابله با عبور احتمالی موشک مورد آزمایش کره شمالی، سیستم دفاع ضدموشکی خود را به حالت آمادهباش درمیآورد.
انتظار میرود کره شمالی آزمایش موشکی خود را در فاصله روزهای ۱۲ تا ۱۶ آوریل انجام دهد.
دولت کره شمالی اعلام کرده است که این موشک به مناسبت یکصدمین سالگرد تولد کیم ایل سونگ، رهبر پیشین این کشور، پرتاب میشود و مسیر آن، برخلاف آزمایش پیشین که به سمت شرق و از فراز ژاپن بود، این بار به سمت جنوب خواهد بود.
کره شمالی در سه آزمایش پیشین موشکهای دوربرد خود نشان داد که در فناوری بالستیک به پیشرفتهایی دست یافته است.
با این حال، تحلیلگران میگویند که هیچیک از این موشکها به مدار زمین نرسیده است.